Dartclub De Zwervers, officiële vereniging met eigen clubhuis.

In 1983 startte een dartteam in het plaatselijke café te Heinenoord, eerst spelend in onderlinge competitie, later aangesloten bij de H.W.D.O. (Hoeksche Waard Darts Orgaan). Na enige omzwervingen belandden ze in sporthal De Tienvoet. Nadat in 1999 de voorzitter van de plaatselijke postduivenvereniging 'De Zwervers' gevraagd had of er interesse was om in hun clubgebouw te komen darten hebben een paar leden daar gehoor aan gegeven.

In december 2000 werd de postduivenvereniging opgeheven. Wegens gebrek aan "vliegende leden" bleek het niet mogelijk te blijven bestaan. Hierdoor zou echter ook het clubgebouw komen te verdwijnen. In een gezamenlijke vergadering van de postduivenvereniging en de dartclub werd de overname beklonken. Voor het symbolische bedrag van fl. 1,00 veranderde het clubgebouw in februari 2001 van eigenaar.

Sindsdien is er door de leden van de dartclub hard gewerkt aan de verbouwing. Ook de 'papieren kwestie' werd geregeld zoals het verkrijgen van de benodigde vergunningen etc. Uiteindelijk, als half november alle officiële vergunningen binnen zijn beschikt dartclub De Zwervers over een eigen clubhuis met drie dartbanen en telt de vereniging vijf teams, waarvan er twee in de RDO, en drie in de HWDO gooien, en hebben we in totaal 74 leden.

Dartclub de Zwervers